ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a discutat relațiile moldo-elene cu premierul Greciei Kyriakos Mitsotakis

16:57 | 19.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat la Davos cu premierul Greciei Kyriakos Mitsotakis despre relațiile moldo-elene. „Ne propunem să intensificăm cooperarea în mai multe domenii, în special în cel al energiei, având în vedere creșterea rolului Greciei în asigurarea Europei cu gaz natural lichefiat”, a menționat Maia Sandu, informează MOLDPRES.

Serviciul prezidențial de presă a comunicat agenției că lidera de la Chișinău a apreciat împreună cu Kyriakos Mitsotakis relațiile foarte bune în domeniul social, consolidat prin Acordul în domeniul securității sociale intrat în vigoare în acest an, la 1 ianuarie. De asemenea, șefa statului a solicitat sprijinul partenerilor greci în accelerarea inițierii negocierilor pentru aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.

Foto: Președinție

img23000426

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!