ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a efectuat o vizită de lucru pe platoul Coșnița

20:10 | 20.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian, împreună cu reprezentanții Biroului politici de reintegrare au efectuat o vizită de lucru pe platoul Coșnița, în cadrul căreia au purtat discuții cu exponenții administrației publice locale, conducerea și personalul instituțiilor de învățământ și medicale, consilierii locali, precum și cu agenții economici, informează MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, în cadrul vizitei s-a reafirmat necesitatea conjugării eforturilor autorităților publice centrale și ale celor locale întru gestionarea optimă a problemelor existente și susținerea cetățenilor în depășirea dificultăților întâmpinate.

Discuțiile cu reprezentanții Consiliului raional Dubăsari, primarii localităților Coșnița și Pârâta au avut loc pe fundalul unei agende complexe. Temele abordate au fost focusate pe aspecte ce țin de accesul la terenurile agricole, reabilitarea sistemelor centralizate de alimentare cu apă și de canalizare, aplicarea de către Tiraspol a așa-numitor taxe în raport cu agenții economici.

Totodată, autoritățile publice locale au semnalizat despre necesitatea stringentă de instituire a unui post de salvatori și de pompieri menit să intervină operativ în situații de urgență.

Un alt aspect de importanță și de actualitate majoră s-a referit la extragerea ilicită a resurselor naturale în cariera amplasată în localitatea Coșnița.

Subiecte din domeniul asistenței sociale și unele particularități aferente au fost semnalizate de către reprezentanții direcției de profil, fiind menționat caracterul imperativ de satisfacere a necesităților sociale a unor categorii de persoane, inclusiv a copiilor identificați fără de ocrotire părintească.

Vizita de documentare a servit un bun prilej pentru familiarizarea cu problemele curente privind procesul educațional și starea sediilor instituțiilor de învățământ disponibile în localitate.

A fost remarcat aportul multisectorial urmare a implementării proiectelor finanțate prin  Programul activităților de reintegrare a țării, cu impact asupra modernizării și dotării instituțiilor, precum și a performanței serviciilor de utilitate publică.

Vicepremierul Oleg Serebrian a adus aprecieri autorităților publice locale pentru abnegație și implicare în soluționarea provocărilor curente, venind cu asigurări că problemele enunțate vor fi aduse la cunoștința autorităților naționale abilitate, în vederea identificării potențialelor modalități de depășire și de soluționare a acestora.

Foto: Biroului de reintegrare 

img23000461

img23000461

img23000461

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!