ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău va fi celebrată cea de-a 60-a aniversare a Tratatului de la Élysée

07:41 | 21.01.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 21 ian. /MOLDPRES/. Ambasada Franței și Ambasada Germaniei în Republica Moldova vor celebra cea de-a 60-a aniversare a Tratatului de la Élysée, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ambasadei Franței la Chișinău, evenimentul se va desfășura luni, 23 ianuarie, la Europe Café, cu începere de la ora 12.00.

Solicitat de agenție, ambasadorul Franței în Republica Moldova, Graham Paul, a subliniat că Tratatul de la Élysée a fost semnat acum 60 de ani între Franța și Germania. „Acest acord bilateral reprezintă piatra de temelie a reconcilierii dintre cele două țări, care deseori au fost descrise ca fiind dușmani înrăiți. Acordul a modelat relația dintre aceste state și a avut un rol esențial în dezvoltarea cooperării lor în serviciul integrării europene”, a afirmat Graham Paul.

Evenimentul de marcare a celei de-a 60-a aniversări a Tratatului de la Élysée este organizat în comun de către ambasadorii Franței și Germaniei în Republica Moldova. În cadrul acestuia se va discuta despre istoria și reconcilierea franco-germană, construcția europeană, Franța și Germania astăzi în R. Moldova.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!