ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 4 400 de cazuri de infecții respiratorii s-au înregistrat săptămâna trecută în capitală

10:38 | 23.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. Circa 4 400 de cazuri de infecții respiratorii s-au înregistrat săptămâna trecută în capitală, cu peste 890 mai puțin decât săptămâna anterioară. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialului, din numărul total de cazuri, 50% au revenit adulților. Totodată, în această perioadă, s-au atestat 141 de cazuri de gripă, 88 dintre care la copii. „Săptămâna trecută s-a înregistrat un caz de deces. Este vorba de o persoană nevaccinată, care suferea de gripă de tip A și COVID-19. În capitală au fost distribuite încă 500 de doze de vaccin antigripal, transmise din municipiul Bălți, de aceea recomandăm cetățenilor să se adreseze la medicul de familie pentru a beneficia de vaccinul antigripal și anti COVID-19”, a spus Gîlca.

De asemenea, săptămâna trecută, în capitală au fost atestate 64 de cazuri de COVID-19, cu trei mai puțin decât în săptămâna anterioară. La fel, specialiștii din sănătate au atenționat despre un nou posibil val de îmbolnăviri cu varianta Kraken, subtulpină a SARS-CoV-2.

În contextul actualei situații epidemiologice, specialiștii recomandă ca la apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii - febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune, persoanele respective să se adreseze la medicul de familie.

Foto simbol

img23000491

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!