ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Euro se va scumpi cu zece bani

16:19 | 23.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. Moneda unică europeană se va scumpi marți, 24 ianuarie, cu zece bani și va avea o cotație oficială de 20 de lei și 60 de bani, transmite MOLDPRES.

Pentru dolarul american, Banca Națională a Moldovei (BNM) a stabilit un curs valutar oficial de 18 lei și 93 de bani, similar celui de astăzi.

Leul românesc se va scumpi cu trei bani și va costa 4 lei și 19 bani. Hrivna ucraineană își va menține valoarea de 51 de bani. Și rubla rusească va rămâne la prețul oficial de 27 de bani.

Potrivit datelor prezentate astăzi de BNM, în luna decembrie 2022, gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenților economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice a constituit 113%, comparativ cu 56,3% în noiembrie același an.

În raport cu luna precedentă, în decembrie oferta netă de valută de la persoanele fizice s-a majorat cu 28,8 mln de dolari (11%), iar cererea netă de valută din partea agenților economici s-a redus cu 209 mln de dolari (44,7%). În aceste condiții, BNM a intervenit pe piața interbancară locală prin procurări nete în volum de 75,4 mln de dolari.

Foto simbol

img23000508

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!