ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovene efectuează o vizită de lucru la Madrid, Spania

07:55 | 24.01.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, la invitația omologului spaniol, José Manuel Albares Bueno, efectuează în perioada 23-24 ianuarie o vizită de lucru la Madrid, Spania, transmite MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, oficialul va discuta aprofundarea dialogului bilateral moldo-spaniol, agenda europeană a țării noastre, organizarea Summit-ului Comunității Politice Europene, dar și subiectele de actualitate în plan regional în contextul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Agenda de lucru va cuprinde consultări bilaterale moldo-spaniole la sediul ministerului de externe al Spaniei. După întrevederea delegațiilor naționale, pe data de 24 ianuarie miniștrii de externe vor susține declarații de presă.

În programul de lucru, oficialul moldovean va avea întrevederi cu Meritxell Batet Lamaña, președintele Congresului Deputaților, Pau Mari Klose, președintele comisiei politică externă al Congresului Deputaților, Santiago Miralles, directorul Școlii diplomatice spaniole.

Totodată,  ministrul de externe Nicu Popescu va participa la atelierul de lucru organizat de Consiliul European pentru Relații Externe, pe subiectul Comunității Politice Europene, găzduite de țara noastră pe data de 1 iunie.

În marja vizitei, vicepremierul Nicu Popescu va vizita Centrul Satelitar al Uniunii Europene SATCEN, va susține o lecție publică la Școala diplomatică din Spania și va acorda interviuri presei naționale spaniole. În seara zilei de 24 ianuarie, oficialul moldovean se va întâlni cu diaspora la sediul ambasadei Republicii Moldova de la Madrid.

Foto simbol

img23000516

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!