ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Jurnalistul și astrologul Sergiu Sumcă a fost petrecut pe ultimul drum

15:32 | 24.01.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Jurnalistul și astrologul Sergiu Sumcă a fost petrecut pe ultimul drum. El s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani, informează MOLDPRES.

S-a născut la 14 noiembrie 1946. A absolvit Universitatea de Stat din Chișinău în anul 1969. Pe 6 iunie 1966, a fost angajat la Radioul Național, apoi a activat în calitate de redactor în cadrul Televiziunii Naționale. Totodată, a fost membru al Uniunii Jurnaliștilor din Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al TRM, după plecarea din televiziune și-a aprofundat studiile în domeniul astrologiei. A fost marea lui pasiune pe care a profesat-o cu dăruire.

A absolvit filiala Academiei de Științe Astrologice de la Chișinău, obținând diploma de astrolog calificat. Un alt hobby al său au fost călătoriile, despre care a scris cu multă inspirație. Spre exemplu din călătoria în India a realizat reportajul foto „India, flori şi oameni" cu circa 70 de imagini.

Sergiu Sumcă a fost înmormântat la Cimitirul „Sfântul Lazăr” din Chișinău.

img23000540

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!