ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a numit noi secretari de stat

15:54 | 25.01.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Viorel Garaz a fost numit secretar de stat la Ministerul Economiei. Decizia a fost aprobată la ședința de astăzi a Guvernului, transmite MOLDPRES.

Totodată, Alexandru Gasnaș va ocupa postul de secretar de stat la Ministerul Sănătății. Și Ministerul Mediului va avea un nou secretar de stat. Acesta este Grigore Stratulat.

La Ministerul Afacerilor Interne, în funcția de secretar de stat a fost numit Andrei Ciocîltan. Numirea a fost făcută după ce tot astăzi, Guvernul a aprobat eliberarea lui Petru Țurcan din funcția respectivă, în baza cererii de demisie. În același timp, Gheorghe Cucereanu a plecat din postul de secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării. 

La ședință, Executivul a mai propus numirea, prin cumul, a lui Viorel Ursu, Ambasador al Republicii Moldova în SUA, în funcția de Ambasador al țării noastre în Mexic. 

Tot astăzi, Evghenii Balîca a fost rechemat din funcția de reprezentant al Republicii Moldova în Biroul pentru coordonarea combaterii criminalității organizate și altor infracțiuni periculoase pe teritoriul statelor membre ale CSI. 

Vitalie Valcov a plecat din funcția de director general adjunct al Biroului National de Statistică, în legătură cu atingerea vârstei de pensionare. 

img23000574

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!