ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Grosu a invitat companiile din Turcia să participe la proiecte de dezvoltare a resurselor regenerabile în R. Moldova

08:04 | 27.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 ian. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat, în cadrul vizitei la Ankara, cu ministrul Energiei și al Resurselor Naturale al Republicii Turcia, Fatih Donmez, și cu ministrul Afacerilor Externe, Mevlüt Çavușoğlu, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Șeful Legislativului a convenit cu ministrul Energiei și al Resurselor Naturale să fie consolidată cooperarea moldo-turcă în domeniul energetic. În context, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu va participa la Summitul Gazelor Naturale, care va avea loc la Istanbul, în perioada 14-15 februarie curent.

„În anul 2023, Moldova se va concentra pe dezvoltarea resurselor regenerabile și creșterea eficienței energetice. Astfel, am invitat partea turcă să participe la aceste proiecte. Turcia este printre liderii europeni în producerea energiei regenerabile și vrem să învățăm din experiența ei”, a declarat Igor Grosu.

Discuțiile cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Mevlüt Çavușoğlu, s-au axat pe subiecte ce țin de relațiile bilaterale, perspectivele de cooperare în diverse domenii și reducerea impactului asupra regiunii al războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Oficialii au făcut un schimb de opinii despre statutul de țară candidată al Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană, fapt ce determină autoritățile să fie și mai hotărâte în implementarea reformelor. „Acest dialog intens vine să confirme încă o dată caracterul strategic al relațiilor noastre bilaterale și interacțiunea excelentă în cadrul mai multor organizații internaționale și regionale, și dorim ca aceasta să rămână la nivelul cuvenit”, a menționat președintele Parlamentului, Igor Grosu, la finalul întrevederii cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia.

Speakerul Igor Grosu efectuează, în perioada 25-27 ianuarie, o vizită oficială în Turcia la invitația omologului său de la Ankara.

Foto: Parlament

img23000638

img23000638

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!