ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe a avut o întrevedere cu omologul său din Franța

13:52 | 27.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 ian. /MOLDPRES/. Aseară la Chișinău, împreună cu ministrul Afacerilor Externe al Franței Catherine Colonna, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a discutat relația bilaterală cu Republica Franceză, aderarea țării noastre la Uniunea Europeană, inclusiv implementarea Planului de acțiuni privind recomandările Comisiei Europene și hotărârea autorităților de a realiza reformele necesare pentru accelerarea parcursului european, situația de securitate regională și consecințele pentru țara noastră ale războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei, informează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Pe măsură ce războiul continuă, ministrul de Externe Nicu Popescu a discutat cu omologul din Franța consecințele acestuia pentru regiunea noastră și stabilitatea acesteia. Parisul rămâne un aliat ferm al Republicii Moldova, atât în drumul de aderare la Uniunea Europeană, cât și în parcursul de reforme consistente asumate de autorități.

„Am mai discutat cu șefa diplomației franceze organizarea pe data de 1 iunie a celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, fiind asigurat de toată susținerea Franței pentru buna desfășurare a acestuia. Am stabilit să continuăm eforturile diplomatice pe substanța discuțiilor de la summit și temele prioritare: securitatea cibernetică, solidaritatea energetică și conectivitate în beneficiul cetățenilor.

Am fost solidari cu Franța în condamnarea în termenii cei mai duri a atacurilor absolut brutale ale Federației Ruse asupra orașelor ucrainene, inclusiv Odesa pe care l-a vizitat ieri doamna ministru, al cărei centru istoric a fost inclus recent pe Lista patrimoniului mondial în pericol, evidențiind datoria întregii umanități de a-l proteja”, a spus oficialul moldovean.

Foto: MAEIE

img23000655

img23000655

img23000655

img23000655

img23000655

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!