ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Scafandrierii IGSU vor avea echipamente noi

15:19 | 27.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 ian. /MOLDPRES/. Salvatorii IGSU vor beneficia de echipamente noi pentru scafandrieri în cadrul implementării Proiectului de consolidare a serviciului de scafandri, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, au fost achiziționate șapte seturi de costume de scafandrieri și aparate de respirat pentru realizarea misiunilor subacvatice. Achiziția a fost posibilă în urma implementării Proiectului de consolidare a serviciului de scafandrieri al IGSU, pornind de la solicitarea exprimată de Inspectorat către Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare RoAid din România.

Echipamentele achiziționate în cadrul proiectului urmează să ajungă în Direcțiile situații excepționale Orhei și Soroca, iar salvatorii din subdiviziuni vor interveni în operațiuni de salvare în bazinele acvatice din zonă. Totodată în baza proiectului scafandrierii vor beneficia de instruire pentru a dobândi abilități de identificare, recunoaștere, extragere și salvare de sub apă a sinistraților, dar și se va operaționaliza în două unități de salvatori serviciul de scafandri pentru executarea misiunilor de salvare.

Foto: IGSU

img23000660

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!