ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE a găzduit o videoconferință a ambasadorilor având în calitate de invitat pe directorul Agenției Servicii Publice

19:14 | 27.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 ian. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a găzduit cea de-a șaptea reuniune în cadrul platformei de comunicare și interacțiune între instituțiile publice și șefii misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale țării noastre în străinătate. Invitatul celei de-a 7-a ediții a fost directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, informează MOLDPRES.

Biroul de presă al MAEIE a relatat că în debutul discuției, secretarul general al ministerului Mihai Mîțu a subliniat importanța unui nivel ridicat de cooperare interinstituțională pentru a debirocratiza procesul de prestare a serviciilor consulare și a sincroniza eforturile de integrare electronică a sistemelor informatice în intenția de digitalizare a serviciilor.

La rândul său, Mircea Eșanu a reiterat că instituția pe care o conduce are toată deschiderea în direcția avansării discuțiilor pe digitalizarea serviciilor consulare pentru cetățenii noștri din diasporă și a oferit exemple de soluții practice cum ar fi instrumentul MDelivery, care oferă posibilitatea livrării documentelor de identitate direct la domiciliu.

De asemenea, oficialul a remarcat că Mpay, care oferă o alternativă comodă de achitare online, sau pilotarea unui proiect în câteva misiuni din străinătate, are sarcina să înlesnească procedura de perfectare a pașapoartelor, urmând ca treptat acest sistem să fie extins pentru toate misiunile diplomatice și consulare ale țării.

Foto: MAEIE

img23000670

img23000670

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!