ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 3 600 de gospodării rurale din Moldova vor primi ajutor pentru depășirea crizei

08:23 | 28.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 28 ian. /MOLDPRES/. Peste 3 600 de gospodării agricole rurale extrem de vulnerabile din Republica Moldova vor beneficia de ajutor în cadrul unui proiect în valoare de 840 mii de dolari implementat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Guvernul Japoniei. Proiectul va contribui, împreună cu altele două, la atenuarea efectelor crizei în curs, transmite MOLDPRES.

Reprezentantul FAO în Republica Moldova, Raimund Jehle, a afirmat că proiectul este crucial pentru fermierii care se confruntă cu o situație dificilă din cauza războiului, a secetei și a prețurilor ridicate la inputurile agricole. Fără asistența de urgență necesară, fermierii își vor pierde veniturile, iar nivelul de insecuritate alimentară va crește, consideră oficialul.

Beneficiarii proiectului vor primi inputuri agricole pentru cultivarea cerealelor, creșterea legumelor și pentru întreținerea animalelor. De asemenea, pentru ei vor fi organizate instruiri privind bunele practici agricole de creștere a rezilienței la schimbările climatice.

„Împreună cu FAO sprijinim micii fermieri și vom contribui la asigurarea securității alimentare în Republica Moldova”, a declarat Yamada Yoichiro, Ambasadorul Japoniei în Moldova.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a afirmat că inițiativa oferă posibilitatea a mii de gospodării agricole vulnerabile, afectate de război sau de condițiile meteorologice extreme, să beneficieze de sprijinul atât de necesar, pentru ca să poată restabili producția și să ajungă la autosuficiență. 

Din martie 2022, FAO implementează în Republica Moldova un program de asistență de urgență cu un buget total de aproape 3,5 mln de dolari din care 500 mii de dolari au fost alocați din fondurile proprii ale Organizației, iar restul fondurilor au fost mobilizate cu suportul altor donatori.

Foto: FAO

img23000674

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!