ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 223 mii de pacienți au beneficiat în decembrie de medicamente compensate

09:32 | 28.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 28 ian. /MOLDPRES/. Peste 223 de mii de persoane au beneficiat în luna decembrie de medicamente și dispozitive medicale compensate în valoare de circa 77 milioane de lei (3,7 mln de euro), comunică MOLDPRES.

Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină /CNAM/, banii au fost transferați în această săptămână în contul farmaciilor contractate.

În structura cheltuielilor pentru medicamentele compensate în decembrie, cei mai mulți bani (circa 38,80 de milioane de lei) au fost alocați pentru preparatele destinate tratamentului bolilor cardiovasculare, după care urmează antidiabeticele orale și injectabile (în jur de 14 milioane de lei) și preparatele compensate în staționar de zi pentru copii (peste 6,7 milioane de lei).

Pentru dispozitive medicale compensate, CNAM a transferat în jur de două milioane de lei. De teste pentru determinarea nivelului de zahăr în sânge au beneficiat circa 6800 de persoane, de lanțete – aproape 4600 de persoane, iar de pungi colectoare pentru stome intestinale și urinare – peste 60 de pacienți.

Reţeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensate este valabilă în toate farmaciile contractate de CNAM pe întreg teritoriul ţării.

Foto simbol

img23000677

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!