ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGSU desfășoară un exercițiu tactic la Aeroportul Internațional Chișinău

08:35 | 30.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. În această dimineață, la terminalul de pasageri al Aeroportului Internațional Chișinău, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/, în comun cu responsabilii aeroportului, au demarat un exercițiu tactic, comunică MOLDPRES.

Ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, a menționat că aplicațiile se desfășoară pentru exersarea cooperării și coordonării mecanismului de intervenție în situații excepționale, dar și testarea planului de intervenție în situații de urgență.

La fața locului au fost trimise mai multe echipaje de salvatori și pompieri, după ce conform scenariului a fost raportat izbucnirea unui incendiu la terminalul de pasageri. Primele forțe antrenate au fost echipele de pompieri specializate din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, care în comun cu forțele de intervenție ale IGSU au efectuat evacuarea reală a pasagerilor din zona de risc.

Obiectivele urmărite în desfășurarea aplicațiilor țin de exersarea și testarea  planului comun de intervenție în situații excepționale, dar și conlucrarea echipelor de intervenție ale Aeroportului cu forțele IGSU. Exercițiul se va desfășura pe parcursul zilei de astăzi, iar acțiunile responsabililor urmează a fi evaluate de specialiști.

Foto: IGSU

img23000696

img23000696

img23000696

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!