ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumarii au deblocat traseele înzăpezite din centrul și sudul țării

11:36 | 30.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Drumarii au intervenit noaptea trecută pentru deblocarea drumurilor înzăpezite din centrul și sudul țării, regiuni aflate în ultimele zile sub atenționarea codului galben de condiții complicate ale vremii, transmite MOLDPRES.

Astfel, în lucrările de deszăpezire și combatere a lunecușului au fost implicați 34 de muncitori rutieri și 76 de utilaje speciale. În total, au fost distribuite peste 450 de tone de material antiderapant și 32 de tone de sare tehnică.

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD), a dat asigurări că în prezent nu sunt sectoare închise circulației, iar accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale.

ASD atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului circulației rutiere referitor la echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă. În cazul dificultăților, participanții la trafic pot solicita intervenția drumarilor la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.   

Meteorologii prognozează pentru următoarele zile temperaturi scăzute și ninsori slabe. 

Foto: ASD

img23000711

img23000711

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!