ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a discutat cu silvicultorii despre avansarea Programului naţional de împădurire

15:55 | 30.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții a 24 de întreprinderi silvice, ai Agenției „Moldsilva” și ai Ministerului Mediului, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Interlocutorii au vorbit despre Programul de împădurire, o prioritate a țării noastre, și despre modalitățile prin care realizarea acestuia poate fi accelerată. La fel, au fost trasate principalele acțiuni pe care instituțiile implicate trebuie le pună în practică în următoarele luni.

Programul național de împădurire, inițiat de către președintele Maia Sandu, prevede creșterea suprafeței pădurilor din țara noastră pentru a spori reziliența la schimbările climatice precum și pentru a ne conserva și dezvolta resursele forestiere naționale.

Astfel, Programul urmează să fie aprobat în scurt timp de către Guvern și prevede activități extinse de plantare a arborilor și puieților și reabilitarea vegetației forestiere pe o suprafață de cel puțin 145 mii de hectare pentru următorul deceniu.

Foto: Președinție

img23000718

img23000718

img23000718

img23000718

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!