ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 2 mii de tone de material antiderapant au fost împrăștiate pe drumurile din țară

09:15 | 31.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Circa 2 mii de tone de material antiderapant au fost împrăștiate noaptea trecută pe drumurile din țară pentru combaterea lunecușului și a înzăpezirii, transmite MOLDPRES.

În lucrările desfășurate pe întreg teritoriul țării au fost implicați 215 muncitori cu 149 de unități de tehnică specializată. Pe lângă materialul antiderapant distribuit, pe trasee au fost împrăștiate și peste 100 de tone de sare tehnică.  

În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale.

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului circulației rutiere referitor la echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă. În cazul dificultăților, participanții la trafic pot solicita intervenția drumarilor la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.   

Meteorologii au prognozat pentru astăzi ninsori slabe în toată țara și temperaturi scăzute. Condițiile pentru formarea ghețușului pe drumuri se vor menține în continuare.

Foto: ASD

img23000733

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!