ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 11 mii de cazuri de viroze au fost înregistrate săptămâna trecută

20:08 | 31.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Săptămâna trecută în țara noastră au fost înregistrate 103 cazuri de gripă sezonieră, 11 052 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare și 409 infecţii respiratorii acute severe, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, numărului cazurilor de infecții respiratorii acute este în scădere. Se atestă o tendință de reducere inclusiv a internărilor, în perioada menționată fiind spitalizate cu gripă 57 de persoane, iar cu viroze - 279. De asemenea, în ultima săptămână nu s-au înregistrat cazuri de deces.

Conform sursei citate, în acest sezon rece au fost confirmate 1 377 de cazuri de gripă, 171 202 de viroze.

Șefii de la Sănătate reiterează importanța respectării în continuare a măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă sezonieră și alte infecții respiratorii acute, cum ar fi evitarea aglomerațiilor; purtarea măștilor de protecție, în special în transportul public, alte locuri aglomerate; respectarea distanței, de cel puțin un metru, față de persoanele care tușesc sau strănută; aerisirea periodică a încăperilor; respectarea igienei mâinilor, a etichetei tusei şi strănutului; vaccinarea antigripală.

Foto simbol

img23000767

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!