ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost aprobate standarde de calitate pentru funcționarea centrelor de zi destinate copiilor cu vârsta de la patru luni la trei ani

16:21 | 01.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Executivul a aprobat astăzi, în ședința de Guvern, standarde minime de calitate pentru buna funcționare a centrelor de zi pentru îngrijirea copiilor de la patru luni până la trei ani, destinate familiilor care întâmpină dificultăți, în scopul prevenirii situațiilor de abandon, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Cabinetului de miniștri. 

În ultimii ani, cu ajutorul finanțatorilor străini, au fost deschise cinci astfel de centre de zi - în Chișinău, Bălți, Glodeni, Criuleni și Călărași, de care au beneficiat circa 500 de copii. Aceste instituții oferă servicii pentru o perioadă determinată de timp, inclusiv pentru mame care au nevoie de instruiri educaționale sau consiliere.

Hotărârea aprobată de Guvern conține 31 de standarde minime de calitate, care vizează procedura de acces la serviciu, igiena, alimentația, educația și protecția copilului, precum și managementul centrului, angajarea și promovarea personalului, formarea lui profesională etc. De asemenea, sunt prevăzute principiile în baza cărora vor fi prestate serviciile, și anume: nediscriminare, abordare individuală, respectarea identității, demnității și a dreptului copilului la viața privată etc.

Standardele minime de calitate, pe de o parte, vor facilita activitatea serviciului, iar, pe de altă parte, vor permite posibilitatea acreditării acestuia.

Foto simbol

img23000800

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!