ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANRE atestă o tendință de stabilizare a prețurilor la carburanți  

11:10 | 02.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Luna februarie a început cu o tendință de stabilizare a nivelului prețurilor la benzină și motorină, comparativ cu luna precedentă, care s-a caracterizat prin majorări constante. Informațiile au fost prezentate astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), transmite MOLDPRES.

Potrivit ANRE, „în prezent, în baza ultimelor tendințe bursiere pe piețele internaționale, se observă o oprire a creșterii cotațiilor Platts, fapt care se reflectă direct în calculele de preț realizate zilnic de către Agenție”.

Astfel, pentru vineri, 3 februarie, ANRE a stabilit prețuri mai mici pentru carburanți. Un litru de benzină COR 95 va fi comercializat mâine cu cel mult 25 de lei și 63 de bani, în scădere cu patru bani. Totodată, motorina se va ieftini cu 20 de bani și va costa 24 de lei și 72 de bani per litru. 

Foto: ANRE

img23000822

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!