ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Recuperarea cheltuielilor pentru asistență juridică de stat va fi realizată printr-un mecanism nou

11:29 | 02.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Recuperarea cheltuielilor pentru acordarea asistenței juridice garantate de stat va fi realizată printr-un mecanism nou. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost adoptat astăzi în a doua lectură, cu votul a 62 de deputați, comunică MOLDPRES.

Astfel, prestația bănească datorată de către beneficiarul asistenței juridice garantate de stat devine scadentă după expirarea termenului de 30 de zile de la data indicată în avizul de primire a deciziei de recuperare, confirmării transmiterii deciziei ori comunicării deciziei prin publicitate. În cazul în care datoria nu a fost achitată benevol, aceasta va fi executată în conformitate cu procedura de executare a creanțelor bănești bazate pe dispoziții de drept public, aprobată de Guvern.

Suplimentar, pentru a asigura garanții privind comunicarea deciziei de recuperare, în cazul în care nu a fost posibilă notificarea acesteia prin poștă cu scrisoare recomandată și cu aviz de primire sau prin alt mijloc care ar asigura confirmarea primirii acesteia (e-mail, telegramă), se propune instituirea unor proceduri suplimentare de comunicare a deciziei, similare cu cele de notificare ale actelor Serviciului Fiscal de Stat.

img23000826

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!