ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alte trei proiecte din Programul „Satul european” au fost finalizate în nordul țării

13:36 | 02.02.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Casa de Cultură și Biblioteca din satul Camenca, raionul Glodeni au fost dotate cu mobilier, tehnică modernă și costume tradiționale. Valoarea proiectului, care face parte din Programul „Satul european”, este de 1,5 mln de lei (75 mii de euro), transmite MOLDPRES.

Mobilier nou a fost procurat și pentru Casa de Cultură din satul Pociumbăuți, raionul Râșcani. Investiția se ridică la 120 de mii de lei, bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, prin Programul „Satul european”.

În satul Hiliuți, raionul Râșcani a fost instalat iluminat public stradal pe o distanță de circa 5 km. În total, au fost utilizate peste 100 de corpuri de iluminat eficiente din punct de vedere energetic. Costul proiectului este de aproape 250 de mii de lei.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), raionul Râșcani beneficiază de opt proiecte în cadrul Programului „Satul european”, iar raionul Glodeni – de 16 proiecte. Valoarea totală a acestora depășește suma de 78 mln de lei. 

Foto: ONDRL

img23000837

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!