ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

64 de plăcuțe de înmatriculare de la mașini de taxi și autobuze au fost ridicate din cauza neregulilor

14:39 | 02.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Polițiștii au ridicat 64 de plăcuțe de înmatriculare de la mașini de taxi și autobuze după ce au depistat defecțiuni tehnice și alte încălcări, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), acțiunea a avut loc în perioada 18-31 ianuarie, atunci când pe întreg teritoriul țării, polițiștii au verificat starea tehnică a autobuzelor, troleibuzelor și taxiurilor înainte de plecarea pe rută, dar și în traficul rutier.

Ca rezultat, oamenii legii au documentat 212 conducători de taxi și 42 de conducători de autobuze ce transportă călători și care au admis anterior încălcări în trafic.

Oamenii legii recomandă șoferilor să nu pornească mijlocul de transport din stații cu ușile deschise și să nu îmbarce călătorii peste capacitatea maximă admisă. Totodată, aceștia sunt îndemnați să îmbarce/debarce călătorii numai în stațiile special amenajate, prevăzute în itinerarul aprobat și să menţină starea tehnică corespunzătoare a mijlocului de transport.

Foto: IGP

img23000839

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!