ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Editarea mai multor cărți va fi finanțată de stat

15:11 | 02.02.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Statul va finanța traducerea lucrărilor autorilor autohtoni în limbi străine, precum și publicarea acestora peste hotare. Proiectul de lege respectiv a fost adoptat astăzi, cu votul a 65 de deputați, comunică MOLDPRES.

Astfel, orice editură din străinătate, care are intenția să traducă și să publice un autor din Republica Moldova, va putea aplica la un concurs pentru a obține o susținere financiară din partea statului.

O altă prevedere a inițiativei legislative se referă la faptul că Ministerul Culturii va putea finanța și revistele literare și de cultură.

Guvernul urmează să aprobe un Regulament-cadru care va prevedea condițiile de finanțare a revistelor culturale, precum și mecanismul de susținere a traducerii și editării cărților în străinătate.

Foto: Parlament

img23000844

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!