ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile locale vor putea crea asociații de dezvoltare intercomunitară

17:01 | 02.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Legislativul a adoptat astăzi, în lectura a doua, proiectul de lege cu privire la asociațiile de dezvoltare intercomunitară, relatează MOLDPRES.

Astfel, autoritățile administrației publice locale vor putea crea asociații de dezvoltare intercomunitară în vederea realizării în comun a unor proiecte de dezvoltare de interes local sau regional.

Documentul adoptat reglementează modul de constituire, activitate, funcționare, reorganizare și lichidare a asociațiilor de dezvoltare intercomunitară. Asociațiile vor avea un caracter apolitic, non-profit, vor putea fi create din două sau mai multe unități administrativ-teritoriale de nivelul întâi și doi, pentru a furniza în comun servicii publice pentru comunitate. Organele de conducere ale asociației vor fi adunarea generală, consiliul asociației, comisia de cenzori și directorul.

Totodată, în ședința plenară de astăzi, parlamentarii au aprobat un proiect de lege care prevede modificarea și ajustarea cadrului normativ conex la prevederile Legii cu privire la asociațiile de dezvoltare intercomunitară. Principalele prevederi ale acestui proiect se referă la reglementarea unor aspecte de asociere între autoritățile publice locale pentru organizarea și prestarea serviciilor publice.

img23000851

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!