ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

47 de persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon în luna ianuarie

09:57 | 03.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Pe parcursul lunii ianuarie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 47 de persoane, printre care 17 copii, pe motivul intoxicației cu monoxid de carbon, comunică MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, pe motivul intoxicațiilor cu monoxid de carbon a fost solicitată intervenția ambulanței pentru 20 de pacienți din centrul țării, 10 din nordul țării, nouă din UTA Găgăuzia și câte patru persoane din municipiul Chișinău și sudul țării.

Echipele de asistență medicală urgentă au acordat ajutor medical prespitalicesc și au transportat asistat 41 de pacienți la spitalele din țară pentru continuarea tratamentului specializat.

Potrivit specialiștilor, intoxicarea cu monoxid de carbon e cauzată de inhalarea monoxidului, un gaz insipid, fără miros, incolor, provenind din arderea incompletă a unor gaze. Se poate acumula în zone închise sau semi-închise, cum ar fi: mașini, case, clădiri. Dacă se acumulează o cantitate prea mare de monoxid, acesta poate deveni mortal. Simptomele cele mai frecvent asociate cu acest tip de intoxicație sunt: dureri de cap, amețeli, grețuri, stare de vomă. Printre alte simptome se numără somnolența, dereglările de vedere și a ritmului cardiac și pierderea cunoștinței.

Foto: ambulanta.md

img23000861

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!