ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a înmânat distincții mai multor oameni din domeniul culturii

13:11 | 03.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a înmânat distincții pentru 53 de oameni de cultură pentru succesele remarcabile în activitatea lor de creație și înalta măiestrie profesională prin care contribuie la promovarea valorilor spirituale ale neamului. Decretul a fost semnat cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale. 

„M-am bucurat să văd la Președinție o remarcabilă concentrație de talent, spirit, personalitate și energie creativă. Moldova este bogată și frumoasă prin oamenii săi, iar fiecare dintre aceștia contribuie - printr-o tușă unică și personală - la realizarea portretului țării noastre”, a spus șefa statului.

Președintele Maia Sandu a subliniat că în aceste momente de mare tensiune, când fiecare zi poate să ne aducă o nouă criză, o nouă sursă de pericole, contribuția artiștilor este considerabilă. „Din fericire, artiștii noștri nu și-au abandonat vocația și misiunea pentru că oamenii de creație găsesc întotdeauna puterea să se manifeste pe deplin ca și creatori, mentori, promotori și apărători ai sufletului acestui popor. Vă mulțumesc, dragi oameni ai Culturii!”, a punctat șefa statului.

Foto: Președinție

img23000868

img23000868

img23000868

img23000868

img23000868

img23000868

img23000868

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!