ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Veniturile CNAM au crescut cu aproape 30 la sută în prima lună a anului

18:17 | 03.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Compania Naţională de Asigurări în Medicină a anunțat că a acumulat, în prima lună a anului 2023, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală venituri de aproape 627 de milioane de lei, cu 28% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut, comunică MOLDPRES.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au atins cifra de 545 de milioane de lei, cu aproape 105 milioane mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Totodată, în prima lună a anului curent, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de peste un miliard de lei, bani transferaţi în cea mai mare parte prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi. Suma virată pentru serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale compensate, oferite în ianuarie este cu peste 84 de milioane de lei mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Foto: CNAM

img23000881

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!