ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a mulțumit Parlamentului European pentru sprijinul ferm oferit R. Moldova în calea sa spre aderarea la UE

19:44 | 06.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Șefa Cabinetului de miniștri, Natalia Gavrilița, a declarat după întrevederea, de la Bruxelles, cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, că Guvernul de la Chișinău își va prioritiza eforturile în următoarea perioadă de timp, pentru a armoniza legislația națională cu cea europeană, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

„Am discutat despre punerea în aplicare a celor nouă condiții formulate de Comisia Europeană pentru deschiderea negocierilor. Suntem gata să mergem mai departe pe această cale, în pofida mai multor crize suprapuse. Ne propunem ca prioritate să asigurăm toate condițiile necesare pentru aderarea țării noastre la Uniunea Europeană”, a declarat prim-ministrul Natalia Gavrilița.

Șefa Executivului a mulțumit Parlamentului European pentru sprijinul ferm oferit Moldovei în calea spre aderarea la Uniunea Europeană. „Ne propunem nu doar să fim beneficiari ai asistenței oferite de UE, ci și să contribuim, la rândul nostru, la securitatea la frontiere și la eforturile de asigurare a păcii și securității pe continentul european”, a adăugat Natalia Gavrilița. 

Prim-ministrul a menționat ajutorul oferit de Legislativul European pentru democrația parlamentară, monitorizarea alegerilor, facilitarea dialogului politic, promovarea și protejarea drepturilor omului. De asemenea, a salutat lansarea primului program de combatere a dezinformării și promovare a democrației, ce va fi implementat de Parlamentul de la Chișinău, în parteneriat cu societatea civilă și reprezentanți ai mass-media. 

La rândul său, Roberta Metsola a apreciat efortul Guvernului și al oamenilor din Republica Moldova de a găzdui circa 100 de mii de refugiați și de a sprijini toți cetățenii ucraineni care au traversat teritoriul țării noastre. Președintele Parlamentului European a confirmat că va participa la reuniunea Comunității Politice Europene din 1 iunie anul curent și a oferit sprijinul său pentru organizarea reuniunii.

„Europa este alături de voi și va rămâne alături de voi. Trebuie să rămânem puternici și uniți în convingerile noastre”, a spus Roberta Metsola.

Foto: Guvern 

img23000948

img23000948

img23000948

img23000948

img23000948

img23000948

img23000948

img23000948

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!