ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei proiecte incluse în Programul „Satul european” au fost finalizate la Criuleni

12:59 | 08.02.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Alte trei proiecte incluse în Programul „Satul european” au fost finalizate în raionul Criuleni. Valoarea totală a acestora se ridică la trei milioane de lei (150 de mii de euro), bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), transmite MOLDPRES.

Astfel, Casa de Cultură din satul Cruglic a fost dotată cu mobilier nou, echipament acustic și cortină. Costul bunurilor este de peste 2,3 mln de lei, fiind procurate inclusiv 650 de scaune și 75 de unități de mijloace acustice și tehnică de sonorizare.

Un alt proiect a fost implementat în satul Hârtopul Mare. Grădinița din localitate a beneficiat de reparația rețelelor interioare de electricitate. Au fost instalate peste 60 de corpuri de iluminat moderne și eficiente din punct de vedere energetic. Ca urmare, circa 140 de copii și 32 de angajați ai instituției preșcolare vor avea parte de siguranță și de condiții mai bune pentru desfășurarea procesului instructiv-educativ. Costul proiectului depășește 400 de mii de lei. 

În comuna Bălțata a fost elaborat Planul Urbanistic General, document ce va fi utilizat de administrația publică locală în procesul de dezvoltare durabilă a localității. Pentru elaborarea Planului, din FNDRL au fost alocați 325 de mii de lei.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), raionul Criuleni beneficiază de 19 proiecte de dezvoltare locală, prin Programul național „Satul european”. Valoarea totală a acestora este de 79 mln de lei. În total, Programul include 496 de proiecte, iar 75 dintre ele au fost deja finalizate. 

Foto: ONDRL

img23001010

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!