ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tancurile britanice vor fi operaţionale în Ucraina din luna martie

07:55 | 09.02.2023 Categorie: Externe

Londra, 9 feb. /MOLDPRES/. Tancurile britanice Challenger promise de Londra Kievului vor fi operaţionale "luna viitoare" în Ucraina, a declarat miercuri premierul britanic Rishi Sunak, într-o conferinţă de presă, relatează AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

"Echipele ucrainene care au sosit săptămâna trecută pentru a se antrena în Regatul Unit vor folosi tancuri Challenger 2 pentru a apăra suveranitatea teritorială a Ucrainei luna viitoare", a declarat Sunak alături de preşedintele ucrainean Zelenski, în sud-vestul Angliei, confirmând calendarul dat în ianuarie de guvern care menţiona că livrările vor avea loc la sfârşitul lunii martie.

Ucraina insistă să primească tancuri grele occidentale pentru a putea străpunge liniile ruseşti, fiindu-i insuficiente tancurile de concepţie sovietică de care mai dispune după aproape un an de război, deşi în acest timp a mai primit, în special din Polonia, circa 300 de tancuri T-72, de asemenea un model sovietic aflat în dotarea armatei ucrainene, şi în plus a capturat în luptă sute de tancuri folosite de armata rusă.

Foto: telegram

img23001036

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!