ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii din Holercani, Dubăsari, vor avea acces la rețeaua de apă

10:47 | 09.02.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Locuitorii din satul Holercani, raionul Dubăsari vor avea apă la robinet. Acest lucru va fi posibil după ce în localitate au fost instalate două castele de apă. Proiectul face parte din Programul Național „Satul european”, iar pentru implementarea acestuia, Guvernul a investit peste 1,7 mln de lei (circa 88 mii de euro) din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, transmite MOLDPRES.

După implementarea proiectului, acces la apă potabilă vor avea peste 2700 de locuitori, din 100 gospodării. De asemenea, mai mulți agenții economici și instituțiile publice din localitate, vor fi conectate la rețeaua de apă. 

Prezent la evenimentul de recepționare a lucrărilor, directorul Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), Mihail Croitoru, a menționat că a avea acces la apă potabilă este un drept fundamental al fiecărui cetățean.

Potrivit ONDRL, raionul Dubăsari beneficiază de patru proiecte prin Programul Național „Satul european”. Valoarea totală a acestora este de peste 14 milioane de lei. În total, Programul cuprinde 496 de proiecte, dintre care 76 au fost deja implementate.

Foto: ONDRL

img23001048

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!