ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a demarat consultări privind noua reformă a administrației publice

12:20 | 09.02.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. În perioada 10-17 februarie 2023, reprezentanți ai Guvernului, Parlamentului și Cancelariei de Stat vor discuta cu primari, președinți de raioane, reprezentanți ai administrației centrale și locale, funcționari și colaboratori ai serviciilor desconcentrate, reprezentanți ai comunității internaționale, proiectul Strategiei de reformă a administrației publice pentru anii 2023-2030, comunică MOLDPRES.

Astfel, începând cu ziua de mâine vor fi organizate 10 evenimente regionale. Vineri, 10 februarie, toți actorii interesați sunt așteptați la Telenești, Căușeni și Ungheni.

Marți, 14 februarie, alte două evenimente se vor desfășura la Cahul unde vor veni și reprezentanți ai raioanelor Cantemir și Taraclia, și la Hâncești unde sunt așteptați și reprezentanți ai raioanelor Cimișlia, Basarabeasca și Leova.

Pe 15 februarie, reprezentanții din municipiului Chișinău, Criuleni, Strășeni, Dubăsari și Ialoveni se vor întâlni la Palatul Republicii pentru consultări publice. Vineri, 17 februarie, vor fi organizate încă trei întâlniri teritoriale cu cei din nordul țării: la Bălți, Edineț și Soroca. Iar a zecea consultare publică va avea loc la Comrat cu reprezentanți ai UTA Găgăuzia.

Ulterior, până la data de 17 februarie, Cancelaria de Stat va sistematiza toate propunerile de modificare a noii strategii pentru elaborarea documentului final ce va fi propus spre aprobare Guvernului.

img23001053

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!