ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În următoarele zile benzina şi motorina se vor ieftini

11:17 | 10.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunţat pentru perioada 11-13 februarie prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la nivel de: 24,95 lei/litru - pentru benzina COR 95 (minus 9 bani); 22,83 lei/litru - pentru motorina standard (minus 28 de bani), transmite MOLDPRES.

În ultima perioadă, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, la stabilirea prețurilor maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, înregistrează o scădere constantă a acestor valori.

„Dacă acum două săptămâni, prețul maxim pentru motorina standard era stabilit la nivelul de 25,23 lei/litru, apoi la situația din 10 februarie acesta ajunge la nivelul de 22,83 lei/litru, înregistrând astfel o ieftinire de 2,4 lei/litru sau de circa 10%. În cazul prețului la benzina COR 95, scăderile au avut un caracter mai moderat. Totuși, acesta a ajuns sub 25 de lei/litru, în aceeași perioadă fiind înregistrată o ieftinire de 0,73 lei/litru sau de circa 3%”, indică ANRE.

Scăderea prețurilor de comercializare a carburanților de către ANRE se datorează în mare parte diminuării cotațiilor Platts, indicator care se află la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor în condițiile în care Republica Moldova importă produsele petroliere în proporție de 100%.

img23001082

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!