ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Blocul parlamentar al Comuniștilor și Socialiștilor a refuzat să participe la consultările inițiate de președintele Maia Sandu

14:57 | 10.02.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Blocul parlamentar al Comuniștilor și Socialiștilor a refuzat să participe la consultările inițiate de șeful statului, Maia Sandu, pentru a desemna un candidat la funcția de premier. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele Blocului, Vlad Batrîncea, în cadrul unui briefing de presă, transmite MOLDPRES.

Deputatul a anunțat că Blocul parlamentar al Comuniștilor și Socialiștilor aprobă demisia premierului Natalia Gavrilița, însă o califică „drept întârziată”. 

„Am primit invitația președintelui pentru a participa la consultări. Totuși, într-un timp atât de scurt, cei 32 de deputați nu vor reuși să desfășoare consultări politice pentru a veni cu o poziție comună. Totodată, Blocul nu va participa la procedura de învestire a unui nou Guvern în actuala majoritate parlamentară. În continuare pledăm pentru alegeri anticipate”, a spus Vlad Batrîncea.

Conform procedurilor legale, în urma demisiei premierului, șeful statului a inițiat consultări cu fracțiunile parlamentare și, ulterior, va desemna un candidat la funcția de prim-ministru.

img23001097

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!