ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 14 mii de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută

09:16 | 14.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Echipele de asistență medicală urgentă au acordat săptămâna trecută primul ajutor medical la 14283 de cetățeni, inclusiv la 2370 de copii, transmite MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), pe parcursul săptămânii, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 3555 de solicitări pe motivul urgențelor cardiovasculare, urmate de 2641 de boli respiratorii, 1850 de patologii neurologice și 1195 de urgențe traumatologice.

Pe parcursul săptămânii trecute, intervenția ambulanței a fost solicitată în cazul a 39 de accidente rutiere, în care au avut de suferit 44 de persoane, inclusiv la opt copii. Din numărul total de accidentați, după acordarea asistenței medicale urgente au fost transportați asistat la spital 37 de pacienți.

Medicii de pe ambulanță au intervenit la 47 de solicitări pe motivul urgențelor generate de agenți fizici: 25 de combustii, nouă hipotermii și trei degerături. La fel au fost înregistrate 44 de solicitări pe motivul urgențelor toxice, inclusiv la 24 de intoxicații cu medicamente, nouă cu monoxid și bioxid de carbon și șase cu alcool.

Foto: CNAMUP

img23001158

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!