ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salvatorii moldoveni continuă și astăzi căutările în zonele afectate de seism din Turcia

10:18 | 14.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Salvatorii moldoveni continuă activitățile de căutare în zonele afectate de seism din Turcia, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, ieri echipa de salvatori a continuat lucrările de căutare și evaluare a blocurilor și caselor rezidențiale în zonele de intervenție indicate de autoritățile turce. Astfel, în urma verificărilor cu ajutorul echipamentului tehnic din dotare, salvatorii moldoveni au identificat și extras de sub ruinele blocurilor cadavrul unei persoane.

După verificarea clădirilor afectate de cutremur, echipa de salvatori din R. Moldova a colaborat cu serviciul de căutare-salvare al Turciei și a identificat un alt sector unde este necesară intervenția acestora. În zona stabilită se presupune că ar mai putea fi persoane sub dărâmături.

Pe parcursul zilei de astăzi, salvatorii moldoveni vor continua lucrările de căutare, dar și evaluare a blocurilor și caselor rezidențiale. Aceste activități sunt realizate cu ajutorul tehnicii specializate, dar și a doi câini dresați.

Echipa de căutare-salvare a Republicii Moldova a ajuns în Turcia pentru misiunea internațională în dimineața de 9 februarie, iar pe parcursul a cinci zile aceștia au lucrat formând echipe mixte cu salvatori din Ungaria, Mexic, Olanda, precum și din Turcia.

Foto: IGSU

img23001165

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!