ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a felicitat primul contingent de pacificatori moldoveni care va pleca în Liban

17:21 | 14.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a felicitat astăzi pe cei 32 de militari ai Forțelor Armate care vor fi detașați în misiunea UNIFIL - Forța Interimară a Națiunilor Unite în Liban. Este pentru prima oară când militarii noștri merg într-o misiune ONU în calitate de pacificatori și nu ca observatori militari, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, șefa statului a menționat că Armata Națională are deja o experiență vastă de participare la misiuni internaționale de menținere a păcii: „Țara noastră s-a angajat să contribuie la consolidarea securității internaționale. Datorită profesionalismului militarilor moldoveni, având sprijinul partenerilor de dezvoltare, devenim astăzi un furnizor regional de securitate, un partener care se bucură de încrederea altor state și care susține eforturile comunității internaționale de menținere a păcii”, a spus șefa statului.

De asemenea, președintele Maia Sandu a subliniat că țările trebuie să coopereze pentru a consolida pacea și stabilitatea în lume: „Acum, mai mult decât oricând, trebuie să dăm dovadă de solidaritate și să participăm la menținerea păcii internaționale. Să ajutăm cu ce putem și cum putem mai bine!”. La final, șefa statului le-a urat militarilor drum bun și le-a transmis că sunt așteptați sănătoși, acasă. 

Foto: Președinție

img23001196

img23001196

img23001196

img23001196

img23001196

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!