ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Grosu a discutat cu președintele în exercițiu al OSCE despre provocările de securitate cu care se confruntă R. Moldova

20:41 | 14.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Provocările de securitate cu care se confruntă Republica Moldova ca urmare a agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei au fost discutate de președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu președintele în exercițiu al OSCE, ministrul Afacerilor Externe al Macedoniei de Nord, Bujar Osmani, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

În cadrul discuției, președintele Parlamentului a declarat că o prioritate pentru țara noastră rămâne a fi menținerea păcii, iar autoritățile vor depune eforturile necesare în acest sens, inclusiv la nivel legislativ. „Siguranța cetățenilor și securitatea țării este preocuparea noastră principală în prezent și în continuare vom face tot ce este necesar pentru a ne proteja statul și cetățenii. Pe agenda parlamentară se vor regăsi amendamente la Codul penal care vor oferi organelor competente instrumentele necesare pentru ca toți cei care lucrează în defavoarea țării sale să fie trași la răspundere”, a subliniat șeful Legislativului.

Oficialii au discutat și despre procesul de reglementare transnistreană, dar și despre rolul OSCE în consolidarea rezilienței țării noastre. Președintele Parlamentului a reiterat că dialogul în formatul 5+2 nu poate fi repornit atât timp cât un partener de dialog este agresor. Totodată, suntem datori să avem grijă ca drepturile și libertățile cetățenilor de pe malul stâng să fie respectate, a mai menționat Igor Grosu.

Foto: Parlament

img23001201

img23001201

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!