ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a aprobat modificări în legislația privind comerțul ilicit cu produse din tutun

12:37 | 16.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Parlamentul a aprobat astăzi în lectură finală proiectul de racordare a cadrului național la Protocolul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru eliminarea comerțului ilicit cu produse din tutun, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, protocolul constituie principalul instrument de cooperare pe plan internațional în domeniul combaterii comerțului ilicit cu produse din tutun.

Potrivit Ministerului Sănătății, R. Moldova este unicul stat din regiunea europeană a OMS în care s-a înregistrat o creștere a consumului de tutun în ultimii ani, în special sporirea consumului produselor noi, inclusiv țigărilor electronice și celor cu arome. 

Adoptarea legii a fost precedată de mai multe runde de consultări publice, la care au participat reprezentanți ai ministerelor, agențiilor, mediului de afaceri și societății civile.

img23001250

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!