ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sistemul de iluminat public din Hârbovăț, Anenii Noi a fost modernizat

15:19 | 16.02.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Sistemul de iluminat public din satul Hârbovăț, raionul Anenii Noi a fost modernizat. Proiectul a fost inclus în Programul „Satul european”, iar valoarea acestuia este de peste un milion de lei (50 de mii de euro). Banii au fost alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), transmite MOLDPRES.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), în total au fost construiți peste 11 km de rețea de iluminat public, iar beneficiari ai proiectului sunt peste două mii de locuitori ai satului Hârbovăț.

În total, Programul „Satul european” cuprinde 16 proiecte de care vor beneficia locuitorii raionului Anenii Noi. Valoarea acestora este de aproximativ 79 mln de lei. Trei dintre proiecte au fost deja implementate. Astfel, în satul Roșcani a fost reabilitat sistemul de alimentare cu apă potabilă, iar în comuna Chetrosu a fost modernizată grădinița de copii.

Programul guvernamental „Satul european” conține 496 de proiecte de dezvoltare a localităților Republicii Moldova. Pentru realizarea acestora sunt alocate circa 2 miliarde de lei din FNDRL.

Foto: ONDRL

img23001259

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!