ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANOFM a premiat paisprezece cei mai buni angajatori ai anului 2022

15:19 | 17.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a premiat astăzi paisprezece cei mai buni angajatori ai anului 2022, transmite MOLDPRES.

În cadrul evenimentului au fost premiați angajatorii care s-au remarcat prin colaborarea activă cu subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă (STOFM) și implementarea practicilor pozitive în vederea angajării în câmpul muncii a șomerilor.

Secretarul general al Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Alexandru Iacub, a apreciat buna conlucrare cu ANOFM în implementarea politicilor din domeniul muncii. „Evenimentul de astăzi este o dovadă a unui parteneriat eficient între ANOFM și angajatori, fapt care favorizează angajarea persoanelor în câmpul muncii. Vă asigur că o să beneficiați în continuare de tot suportul necesar din partea ministerului”, a spus Alexandru Iacub.

La rândul său, directorul ANOFM, Raisa Dogaru, a subliniat că angajatorii premiați s-au remarcat prin colaborarea activă cu subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă și au acordat suport persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. „Este important să motivăm în continuare agenții economici să implementeze politicile de ocupare și să angajeze persoanele în câmpul muncii. În urma crizei umanitare provocate de războiului din Ucraina, 80% din angajatorii chestionați anul trecut au susținut că nu au investit în echipamente, bunuri sau servicii, iar 18% au simțit un deficit al forței de muncă. ANOFM a reușit să consilieze peste 66 mii de persoane și a gestionat circa 32 mii de locuri de muncă. Totodată, 185 de angajatori au beneficiat de subvenții pe piața muncii. De asemenea, ne bucurăm că mai mulți angajatori au încadrat refugiați în câmpul muncii. Este un rezultat bun și vom depune tot efortul pentru a-l consolida”, a afirmat Raisa Dogaru.

Printre premianți se numără: angajatorii cu cei mai mulți șomeri încadrați în câmpul muncii, direcționați de către STOFM, angajatori care au implementat măsuri active de ocupare a forței de muncă, angajatori fideli în colaborare cu STOFM, cei care au angajat migranți reveniți, cei care au angajat mai mulți tineri șomeri cu vârstele cuprinse intre 16 - 34 de ani și cei care au încadrat în câmpul muncii refugiați ucraineni.

Evenimentul de premiere a celor mai buni angajatori se află la cea de-a treia ediție. Acesta este organizat în contextul aniversarii a 32-a de la crearea Serviciului Public de Ocupare, fondat pe 18 februarie 1991.

img23001300

img23001300

img23001300

img23001300

img23001300

img23001300

img23001300

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!