ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansată Campania Naționala „Să citim împreună!”, ediția a XII-a

15:58 | 17.02.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” a lansat astăzi Campania Națională de promovare a lecturii „Să citim împreună!”, ediția a XII-a, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul instituției, Eugenia Bejan, a menționat că scopul campaniei este de a promova lectura în satele și orașele țării. În cadrul acestei ediții vor fi promovate cărțile ”Alice și războiul culorilor” de Viorica Covalschi, ”Copilul înțelept” de Aurelian Silvestru și ”Ora cinci și șapte minute” de Dumitru Crudu.

La eveniment au participat protagoniștii ediției din acest an, scriitorii Viorica Covalschi, Aurelian Silvestru și Dumitru Crudu, protagoniștii ediției precedente a Campaniei, scriitorii Irina Nechit și Iulian Filip, criticul literar Viorica Ela Caraman, profesori și elevi de la licee din capitală, bibliotecari, părinți etc.

Campania se va desfăşura pe întreg teritoriul țării în perioada februarie – decembrie 2023 și va implica copii de 7-10 ani pentru lectura cărții „Alice și războiul culorilor”, copii de 11-14 ani pentru lectura cărții „Copilul înțelept” și adolescenți de 17-18 ani pentru lectura cărții „Ora cinci și șapte minute”.

Campania va include diverse activităţi de promovare şi lectură a cărţilor propuse, organizate în biblioteci și instituții de învățământ.

În cadrul ediției din 2022 au fost promovate cărțile „Pâine de la iepure” de Iulian Filip și „Trei zile cu Zuza” de Irina Nechit.

img23001307

img23001307

img23001307

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!