ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Slovacia va continua să susţină proiecte de dezvoltare în centrul ţării

10:31 | 20.02.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Locuitorii din centrul Republicii Moldova vor avea condiții mai bune de trai cu suportul partenerilor din Slovacia. La o întâlnire bilaterală desfăşurată săptămâna trecută la Ialoveni, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, partea slovacă a dat asigurări că va continua și în anul curent proiecte în această zonă, transmite MOLDPRES.

În cadrul întâlnirii, au fost punctate planurile comune ale Agenției de Dezvoltare și Mobilitate (Development and Mobility Agency) din Slovacia şi ADR Centru. Părţile au definitivat potențiali parteneri și idei comune de proiect, prin prisma sectoarelor de activitate. Reprezentantele Agenției slovace, Adriana Weissová, manager, și Eva Balažovičová, coordonator, au asigurat echipa ADR Centru cu privire la „dezvoltarea viitoarelor parteneriate comune și inițierea identificării ideilor de proiecte care vor genera condiții mai bune de trai pentru locuitorii regiunii”.

ADR Centru are o experiență vastă de colaborare cu parteneri din Slovacia. Astfel, cu suportul financiar al SlovakAid, începând cu anul 2014, au fost implementate patru proiecte de dezvoltare regională, iar al cincilea este în curs de realizare. Toate au contribuit la îmbunătăţirea accesului locuitorilor din regiune la serviciile de aprovizionare cu apă și canalizare.

Foto: ADR Centru

img23001348

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!