ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a alocat 1,48 miliarde de lei în fondul rutier pentru anul 2023

19:11 | 21.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Necesitatea de îmbunătățire a infrastructurii, a calității în procesul de construcție și întreținere a drumurilor naționale și locale a fost exprimată de prim-ministrul Dorin Recean la ședința Consiliului fondului rutier, desfășurată astăzi la Guvern, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În cadrul acesteia, a fost prezentat Programul de repartizare a mijloacelor fondului rutier pentru anul curent, care urmează a fi examinat în cadrul ședinței de miercuri a Cabinetului de miniștri.

Potrivit raportului prezentat de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, Guvernul a alocat 1,48 miliarde de lei în fondul rutier pentru anul 2023. Dintre acestea, 828 de milioane se preconizează a fi utilizate pentru întreținerea drumurilor publice naționale, 338 de milioane pentru întreținerea pe timp de vară și 55 de milioane pe timp de iarnă. Restul banilor vor fi distribuiți pentru întreținerea podurilor, executarea lucrărilor de proiectare și evaluare, procurarea echipamentelor etc.

„Mijloacele financiare vor fi repartizate pentru întreținerea şi reparația construcțiilor inginerești și a drumurilor publice naționale cu o lungime totală de 5 951 km”, a precizat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

„Este foarte important să ne asigurăm că sursele financiare, alocate pentru construcția și întreținerea drumurilor, sunt utilizate eficient. Lucrările trebuie să fie monitorizate atent, astfel încât cetățenii să beneficieze de drumuri calitative”, a menționat premierul Dorin Recean.

În cadrul ședinței a fost fost aprobat și planul de debursare lunară a mijloacelor fondului rutier pentru anul 2023. Anul trecut, Guvernul a alocat în fondul rutier 1,81 miliarde lei, dintre care 1,63 miliarde au fost valorificate.

Foto: Guvern

img23001412

img23001412

img23001412

img23001412

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!