ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul va aplica proceduri egale și transparente pentru prestatorii de servicii

12:35 | 22.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Cerințele și procedurile de acordare a licențelor pentru prestatorii de servicii vor fi simplificate. O decizie în acest sens a fost aprobată la inițiativa Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, în contextul angajamentelor Republicii Moldova în raport cu Acordul general privind comerțul cu servicii (GATS), informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Modificările la lista de angajamente vor permite includerea unor noi reguli și proceduri, la solicitarea mediului de afaceri din multe state membre ale Organizației Mondiale a Comerțului. Prevederile suplimentare urmăresc facilitarea comerțului cu servicii, îmbunătățirea climatului de afaceri, precum și reducerea costurilor comerciale și generarea de beneficii comerciale mai largi. Mai mult, urmează a fi examinate provocările practice care afectează capacitatea întreprinderilor, în special a IMM-urilor și furnizorilor de a opera pe piețele externe.

„Este esențial ca prestatorii de servicii și întreprinzătorii să fie susținuți printr-o serie de inițiative legislative, care le-ar facilita activitatea. Inițiativă de astăzi  este importantă și vine să completeze lista angajamentelor deja existente, negociate de 70 țări, membre ale Organizației Mondiale a Comerțului”, a punctat vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Comerțul cu servicii reprezintă sectorul cu cea mai mare și mai rapidă creștere a economiei actuale. În acest sens, normele și procedurile de activitate sunt necesare să fie cât mai accesibile și transparente, pentru a nu periclita comerțul cu servicii și activitatea prestatorilor în domenii precum: servicii financiare, de comunicații, construcții, transport.

Foto: Guvern

img23001441

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!