ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost constituită Agenția de Dezvoltare Regională Municipiul Chișinău

12:48 | 22.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Localitățile din componența municipiului Chișinău vor putea accesa fonduri naționale și externe destinate dezvoltării regionale, la fel ca și alte orașe/comune din țară. În acest sens, pe lângă Agențiile de Dezvoltare Regională Nord (ADR), Centru, Sud și Găgăuzia, va fi creat ADR Municipiul Chișinău, în calitate de instituție publică, al cărei fondator este autoritatea de elaborare a politicii de dezvoltare regională, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Hotărârea de Guvern, aprobată astăzi de miniștri la propunerea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, prevede că din componența consiliilor regionale de dezvoltare vor face parte reprezentanți ai societății civile și ai sectorului privat, selectați de minister. În cazul ADR-urilor pentru UTA Gagauz-Yeri și pentru Municipiul Chișinău, în consiliile regionale de dezvoltare vor fi incluși bașkanul/primarul general al capitalei, conducătorii entităților suprateritoriale locale/un reprezentant al Consiliului municipal și câte trei primari delegați.

„Crearea ADR Municipiul Chișinău a fost prevăzută anterior în mai multe documente de planificare strategică, dar și a fost cerută de aleșii locali”,  a declarat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

Pentru finanțarea cheltuielilor de organizare și funcționare a ADR Municipiul Chișinău se vor utiliza sursele prevăzute în Legea bugetului de stat pentru Fondul național pentru dezvoltare regională și locală.

Foto: Guvern

img23001443

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!