ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șomerii pot beneficia de subvenții pentru inițierea unei afaceri

14:05 | 22.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Persoanele fără un loc de muncă pot depune cereri de aplicare pentru acordarea subvenției privind inițierea unei afaceri, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), la această măsură pot aplica persoanele ce au împlinit vârsta de 18 ani, înregistrate cu statut de șomer la una din subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă (STOFM), care doresc să inițieze o activitate de antreprenoriat.

Scopul subvenției este de a compensa cheltuielile de înregistrare a întreprinderii, procurarea echipamentelor tehnologice, mașinilor, utilajelor şi instalațiilor de lucru, aparatelor şi instalațiilor de măsurare, control şi reglare, tehnicii de calcul, materiei prime, mobilierului pentru dotarea spațiilor amenajate. Subvenția se acordă pentru înființarea unei întreprinderi noi și crearea a cel puțin unui loc de muncă pentru șomerul beneficiar de subvenție.

Subvenționarea se realizează prin compensarea a 80% din cheltuielile estimate de către șomer, dar nu mai mult de 20 salarii lunare medii pe economie pentru anul precedent.

Pentru a aplica la programul de subvenționare privind inițierea unei afaceri, șomerul trebuie să depună la STOFM: cererea de finanțare, planul de afaceri și formularul de aplicare.

Pentru informații suplimentare, persoanele interesate pot contacta Centrul de Apel al ANOFM - 0 8000 1000.

img23001446

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!