ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe a avut o convorbire telefonică cu omologul său nipon

15:00 | 22.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut o discuție telefonică cu ministrul Afacerilor Externe al Japoniei, Hayashi Yoshimasa, informează MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, interlocutorii au discutat subiecte ce țin de situația de securitate și economică tensionată din regiune, cauzată de războiul brutal al Federației Ruse împotriva Ucrainei și provocările cu care se confruntă țara noastră în acest context.

„Am ținut să aduc aprecieri pentru contribuția și asistența substanțială a Japoniei acordată țării noastre pentru a face față crizei refugiaților, dar și pentru multiple proiecte de dezvoltare și consolidare a capacităților statului, în domenii precum medicina, eficiența energetică, agricultura, educația, protecția mediului, egalitatea de gen”, a declarat ministrul Nicu Popescu.

De asemenea, oficialii au examinat subiecte ce țin de dezvoltarea dialogului bilateral moldo-nipon, Japonia fiind o țară cu care construim raporturi cuprinzătoare de cooperare, pe parcursul celor 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, un investitor și partener comercial important, care sprijină cu fermitate procesele democratice și parcursul european al Republicii Moldova.

La finalul discuției ,ministrul de Externe Nicu Popescu a reconfirmat disponibilitatea de a sprijini în continuare dezvoltarea relațiilor de prietenie și cooperarea moldo-niponă pe multiple paliere, în beneficiul ambelor țări și popoare.

Foto: MAEIE

img23001456

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!